уторак, 15. фебруар 2011.

Ćemo i Mika nominovani od kraljeva, Izi i Cukić od publike

Kraljica Nina je nominovala Ćemu, dok je Đus nominovao Miku. Gledaoci su glasali, a najmanje njihovih glasova su imali Dejan Cukić i Izvorinka.







Izvorinka i Lepa su u kuhinji pile kafu. Izvorinka je komentarisala kako je zvala Đusa i Ninu na ručak jer zna da je Kraljevska riznica skoro ispražnjena, a treba platiti i radnike. Lepa je posavetovala Izvorinku da kupe malo voća i naprave musaku. Dogovorile su se kako će između sebe deliti trošak, tako da kada jednoj nestane, druga će dodati. Izvorinka je rekla kako bi svi trebalo da daju po dukat za ručak, a ako ne žele, daće njih dve pa će do ponedeljka nekako preživeti. Lepa se zapitala koliko Firči uzima zlatnika za zadatke, pošto je uglavnom glavni izvođač radova. Dodala je da zadatke mogu da rade i Jovan, Ćemo ili Nemanja jer su sposobni, ali joj nije bilo jasno kako i oni priznaju Firčiju da je najsposobniji.

Kraljica je pročitala pismo Krunskog Saveta u kome se traži od takmičara da organizuju 6 seljana koji će ukloniti tvrđavu, zatim 4 seljanina koji će organizovati sređivanje dvorišta, a kao treći zadatak je traženo da dva seljanina iznesu i oribaju sve stolice sa Dvora. Kao četvrti zadatak bi jedna osoba trebalo da obriše prašinu sa slika i ogledala sa Dvora, a peti zadatak je da 5 seljana odrade generalno čišćenje kuće za seljane.

Danas je, umesto Pileta, seljane u prodavnici iznenadio Kinez Hong. Dejanu M. mu je tražio čajnu kobasicu, a ovaj mu je dao šnicle, više seljana se pobunilo kako Hong nije dobro sabrao cene.

Pošto se Bebi požalila Krunskom Savetu kako ne može da dođe do WC-a jer je uvek zauzet, Savet je u pismu naredio svim seljanima da iznesu ogledala i iz muškog i iz ženskog kupatila. Đus je dobacio kako svaki pravi muškarac nosi ogledalce sa sobom i da to nije fer.

Nadzornik Nemanja je zaključio da ima mnogo zadataka a malo zlatnika u Riznici. Skrenuo je pažnju kralju koji isprva nije poverovao da je toliko malo zlatnika ostalo. Prokomentarisao je kako su se cele nedelje trudili da budu štedljivi.

Njih dvojica su napravili raspored zaduženja po zadacima. Dejan M. i Ćemo će dobiti po dva zadatka, prvo da rasklope tvrđavu, a posle da pomognu u čišćenju, dok će ostali dobiti po jedan. Za rasklapanje tvrđave odredili su Firčija, Stojana, Jovana, Ćemu, Cukića i Dejana M. Za čišćenje dvorišta Bebi, Izzy, Lanu i Maju. Za čišćenje stolica Danijela, a za spremanje kuće Denisa, Draganu, Lepu, Ćema i Dejana m. Urška bi trebalo da obriše ogledala.

Dragana i Ćemo su čistili dnevnu sobu. Ušao je Đus, pa se Dragana naljutila jer je Đus ušao dok je čišćenje u toku. Lepa je prokomentarisala kako su samo njih troje radili u kući. Đus je rekao da nadzornik spava pa da on mora da kontroliše obavljanje zadatka. Lepa se raspitivala da li je Urška dobila neki posao. Đus je potvrdio. Dragana je dobacila da je Urška dobila najlakši zadatak jer je Ninina drugarica. Đus je rekao da to nije tačno i da joj je on dao zadatak.

Seljani su dobili još jednu šansu da povrate kraljevu krunu. Zadatak je da svaki seljanin odabere jednu osobu koja bi trebalo da napusti Dvor. Samo će potpunom iskrenošću osvojiti kraljevu krunu.

Jovan je nominovao Danijela, Milićević i Izvorinka takođe Danijela jer, kako je rekao, ne radi. Firči i Deni su je su nominovali Maju, Bebi i Lana – Ćemu...

Maja je čistila sladoled ispred Dvora. Nemanja je posmatrao sa trema. Pokomentarisala je da čisti jer je to njena volja. Nemanja je rekao da je ona vredna, a Maja mu se požalila jer je Bebi najmanje radila i niko joj ništa nije prebacio, dok ona ima čvorove po rukama od rada.

Ognjen je posetio Dvor kako bi saznao koga kralj i kraljica nominuju. Đus je saopštio Ognjenu da će probati đakuzi u spavaćoj sobi. Kraljica Nina je nominovala Ćemu, dok je Đus nominovao Miku. Gledaoci su glasali, a najmanje njihovih glasova su imali Dejan Cukić i Izvorinka.

Pošto je Đus isprobao đakuzi, pozvao je kraljicu Ninu da mu se pridruži. Sluškinja Vanesa mu je donela sladoled i čašu vina. Seljani su se smejali. Kralj je još jednom pozvao sve žene kod njega.

U đakuziju su Nina i Đus, uz vino, ćaskali o životu. Nina mu je ispričala kako nije imala detinjstvo i da od 13-te godine brine o sebi. Rekla mu je da zna da kuva i sve ostalo čime se ostali na Dvoru diče, ali da ne želi da se eksponira.


Svenajnovije vesti na sajtu Dvor Srbija

Нема коментара:

Постави коментар