недеља, 20. фебруар 2011.

Porsche Cayenne S Hybrid

Kombinacija šestocilindričnog benzinskog motora i elektromotora, poznata iz modela Cayenne S Hybrid, uvodi Panameru u "društvo" štedljivih luksuznih modela. Na sajmu automobila u Ženevi, kompanija Porsche će predstaviti model Panamera S Hybrid, koji prosečno troši samo 7,1 l/100 km...


Ženeva 2011: Porsche Panamera S Hybrid


Porsche navodi da će u ponudi biti i posebna verzija, opremljena specijalnim Michelin pneumaticima, koja beležu prosečnu potrošnju od samo 6,8 l/100 km. Porsche Panamera S Hybrid dobila je isti sistem, koji uspešno pogoni model Cayenne S Hybrid. Pod haubom se krije trolitarski kompresorski šestocilindrični 3.0 TFSI (245 kW), kojem asistira elektromotor snage 34 kW.

Porsche Panamera S Hybrid je tzv. Full-hybrid, odnosno, svaki od pogonskih sistema mogu automobil pokretati samostalno. Elektromotor, smešten u samostalni hibridni modul između motora i osmostepenog menjača Tiptronic S, objedinjuje funkciju generatora eletrične energije i startera. Isto kao i hibridni Cayenne, Panamera S Hybrid isključuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem, u situacijama kada nije potreban, i to do brzine od 165 km/h. Ukupna snaga pogonskog sistema iznosi 279 kW, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 6 sekundi. Maksimalna brzina je oko 270 km/h.

Za 15 meseci, koliko se prodaje model Panamera, prodato je oko 30.000 primeraka ovog luksuznog automobila. Panamera S Hybrid je šesta varijanta ove modelske serije.


Delovi za sva vozila na sajtu Auto Delovi

Нема коментара:

Постави коментар