недеља, 20. фебруар 2011.

Ford ima podršku od šeika

U Svetski reli šampionat poslednjih godina stižu velika finansijska sredstva iz sredina koja ranije nisu bila tako popularna u auto-sportskim krugovima. Nije tajna da fabrički tim Ford, kao i kompanija North One Sport, vlasnik komercijalnih prava na Svetski reli Šampionat, imaju podršku bogatih šeika iz Abu Dhabija...


WRC - Quesnel zabrinut zbog problema sa pneumaticima


Dugo vremena se spekuliše da ruski milijarderi stoje iza holandske kompanije Spyker Cars, koja je nedavno od General Motorsa preuzela švedku marku Saab. U svetskim reli krugovima se govori da će upravo ruski bogataši vratiti marku Saab u Svetski reli šampionat. Vladimir Antonov, jedan od ruskih milijardera, koji je važan član u upravi kompanije Spyker Cars, prošle godine je nastupio na takmičenju Midnight Sun Rally, u replici takmičarskog Saaba 99. Zanimljivo je da mu je suvozač bio čuveni Denis Giraudet.

Šef Citroën Racing tima, Olivier Quesnel, pre nekoliko dana je izjavio da je kompanija North One Sport u velikim finansijskim problemima. Quesnel je istakao da će upravo ruski kapital (verovatno povezan sa Saabom), pomoći promoteru Svetskog reli šampionata da izađe iz krize.

Simon Long iz North One Sport, priznao je da će WRC morati da se seli u neke "egzotične" destinacije, kao i da će se smanjiti broj trka u Evropi. "Ne vidim to kao neku drastičnu promenu, ali kada pogledamo u kalendar, videćemo da je prilično "evrocentričan". Dugoročan plan je da povećamo broj takmičenja van Evrope, u zemlje koje su ekonomski jake, kao što je Rusija, Kina, Indija ili Brazil." - istakao je Long.

"U narednih pet godina, u kalendaru će biti od 12 do 14 takmičenja, a nekoliko aktuelnih trka neće biti u kalendaru. Neke evropske organizatore, već smo zamolili da nam pošalju planove za budućnost." - zaključuje Long.


Delovi za sva vozila na sajtu Auto delovi

Нема коментара:

Постави коментар